Gelnagels

Na het desinfecteren van de handen worden de nagelriemen van de nagels losgemaakt. Hierna wordt de natuurlijke nagel vetvrij gemaakt. Dan wordt er een tip/kunst nagel voor verlenging geplaatst, deze wordt geknipt tot de lengte die de klant wenst. Het opliggende randje wordt weggevijlt tot net boven de nagelplaat. Hierdoor ontstaat het resultaat dat de tip en de eigen nagel een geheel vormen en zodat iedere nagel even lang is. Deze nagel bied geen stevigheid en is alleen bedoeld voor de verlenging.

Na het aanbrengen van de tip wordt er een primer aangebracht op de eigen nagel hierdoor hecht de gel beter. Nu kan de gel worden aangebracht. De gel wordt laagje voor laagje aangebracht met het maximum van 3 lagen. Na het aanbrengen van een gel laag gaat de nagel onder de daarvoor ontworpen speciale UV-lamp, deze lamp zorgt er voor dat de gel hard wordt. Na het aanbrengen van de laatste laag maken we de nagels plakvrij met een vloeistof.  De gel wordt gevijld tot men het juiste eindresultaat heeft behaald. Als laatste komt er een blanke gellaag op die ook onder de lamp moet, het voordeel hiervan is dat na het plakvrij maken van deze laag de nagels blijven glanzen, en niet afgelakt hoeven te worden met blanke lak.

Ook bij gel nagels krijgt men na verloop van tijd tussen de 3 a 4 weken te maken met uitgroei en lange nagels. Deze uitgroei kan men weer laten opvullen bij uw nagelstyliste. Zij zal de oude gel deels vervangen door nieuw gel en zij zal er voor zorgen dat het geheel weer aansluit en de lengte wordt naar wens aangepast.
De aangebrachte gel is lucht door latend en niet schadelijk voor de eigen nagel. Deze gel is alleen te verwijderen door het afvijlen van de gel, echter adviseer ik dit zelf niet te doen ivm het eventueel beschadigen van de eigen nagel als die niet op professionele wijze wordt verwijderd.

Gel is te verkrijgen in de hoofd kleuren transparant, rose en wit. Ook gel is tegenwoordig in tal van andere kleuren met of zonder glitters te verkrijgen, het voordeel hier van is dat je nagels niet meer hoeft te lakken.

Tijdsduur behandeling is +/- 1,5 uur.